„Cílem této kampaně je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo či jinou bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze,“ informovala mluvčí městského úřadu v Havlíčkově Brodě Alena Doležalová

Akce nabídne podle Doležalové účastníkům buď týmovou soutěž, nebo soutěž na pravidelnost a výkonnost. Hlavní výhrou je kolo věnované Krajem Vysočina. Do práce na kole je celostátní výzvou, jejíž 9. ročník se uskuteční v květnu 2019.

V rámci soutěže se účastníci mohou zapojit hned do několika soutěžních kategorií zaměřených na pravidelnost, délku jízdy a podobně. Zaměstnavatelé mohou bojovat také o titul Cyklozaměstnavatel roku i v kategorii Nejlepší vnitrofiremní soutěž. Smyslem akce Do práce na kole je totiž také přesvědčit zaměstnavatele, aby svým na kole dojíždějícím zaměstnancům vytvořili potřebné zázemí (stojany, sprchy, šatny). V roce 2018 se již potřetí zapojili do soutěže i běžci, chodci, bruslaři, skateboardisti, longboardisti, dokonce i vozíčkáři.

Akce s názvem Do práce na kole je týmová soutěž pro všechny, kdo sestaví svůj tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu s kolegy dojíždí během května do práce na kole.

35. ročník Běhu městem Jarmily Kratochvílové
OBRAZEM: Běh Jarmily Kratochvílové ovládli závodníci z Keni