Marcela Culková a Patricie Švadlenková patřily k nejmladším účastníkům tradičního jarmarku v Libici nad Doubravou, ale v jejich malé obrazové galerii se od rána „netrhly dveře." Obě dívky zde totiž nabízely obdivovatelům umění svoje vlastní kresby a olejomalby. Marcela Culková pochází z Libické Lhotky, v současné době studuje na Uměleckoprůmyslové akademii ve Světlé nad Sázavou. „Vybrala jsem si obor bytový architekt, zajímají mě návrhy interiérů, ráda experimentuji s barvami," prozradila mladá výtvarnice, která se malířství věnuje už od dětství. V areálu Pilnova statku v Libici nad Doubravou vystavila svoje díla již potřetí. Její kamarádka Patricie Švadlenková se učila malovat v Základní umělecké škole v Chotěboři, intenzivně se malování věnuje asi tak poslední rok a půl, v libické galerii představila svoje olejomalby. Obrazy, které by chtěly v galerii nabídnout, tvořily obě výtvarnice postupně. „Nabízíme to, co jsme obě namalovaly během celého roku, občas i některé starší obrázky," upřesnila Marcela.

Svoje obrazy začaly dívky nabízet prý nejdřív jen tak pro zábavu, ale jak se ukázalo, našly si svoje obdivovatele. Dnes si obě přejí, aby se mohly svému koníčku i v budoucnosti intenzivně věnovat.

„Návštěvníkům naší galerie se nejvíc líbí olejomalby a moderní abstrakce," dodala Marcela. Milovníci umění tak měli možnost získat v libické galerii vkusný obrázek doslova za pár korun, aniž věděli, že si do budoucna třeba pořizují malý poklad. Možná, že až obě malířky budou jednou slavné, půjdou ceny jejich obrazů z raného tvůrčího období do desítek tisíc korun.