Základním úkolem soutěžících je vyfotografovat autoportrét, takzvané selfie, před libovolným epigramem Karla Havlíčka, které jsou již od května umístěny v některých výkladních skříních po celém Havlíčkově Brodě. Soutěže se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak i skupiny lidí, přičemž selfie lze posílat až do 30. září.

Volnočasová soutěž

„Chceme nějak zábavně ukončit projekt Cesta epigramů Karla Havlíčka ve výkladních skříních a také chceme využít přízeň sponzorů, protože tahle hříčka mnohé oslovila. Z toho důvodu jsme vymysleli novou volnočasovou soutěž dojdi – vyfoť – odpověz – pošli – vyhraj," uvedl člen Okrašlovacího spolku Budoucnost, Tomáš Holenda. Ten dodal, že soutěž probíhá ve dvou soutěžních kategoriích, a to pro lidi nad 15 let věku a nad 18 let věku. „První soutěžní kategorie je určena především studentům a mládeži a pořádáme ji ve spolupráci s Gymnáziem Havlíčkův Brod. Druhá kategorie je určená pro širokou veřejnost a hlavním sponzorem je pivovar Rebel a Havlíčkobrodský deník," podotkl Holenda.

„Každý soutěžící musí kromě vyfotografování selfie s jasně viditelným epigramem, vyplnit i soutěžní formulář s několika jednoduchými otázkami. Autoportrét by měl soutěžící přednostně umístit na speciálně zřízenou facebookovou stránku, případně jej lze zaslat i prostřednictvím e-mailu, společně s vyplněnými otázkami," vysvětlil Holenda. Ten pokračoval, že každý epigram je ohodnocen body od jedné do čtyř, podle toho, jak vzdálený je od centra města.

„Smyslem je tedy to, aby každý soutěžící obešel co nejvíce epigramů ve výkladních skříních a poslal pokud možno co nejvíce selfie či fotografií, za které mu budou přiděleny body. „Nejdražší" epigram s hodnotou čtyř bodů je umístěn v Aeroklubu Havlíčkův Brod, protože to je od centra města rozhodně nejdále," konstatoval Holenda.

Zajímavé ceny

Hlavní ceny pro jednotlivce jsou například dárkové balení piva Rebel, předplatné Havlíčkobrodského deníku, poukázka na nákup knih v knihkupectví Vysočina, knihy věnované nakladatelstvím Hejkal a tiskárnou Havlíčkův Brod či sladké tajemství od cukrárny U Hrušků. „Hlavní cena pro skupinu v kategorii pro veřejnost je třicetilitrový soudek piva Rebel. Vyhlásili jsme také zvláštní cenu pro největší skupinu a zvláštní cenu pro rodinu, která epigramů obejde nejvíce," nechal se slyšet Holenda. Ten dodal, že veškeré podrobnosti naleznou lidé na webu Okrašlovacího spolku Budoucnost společně s podrobnými propozicemi. Havlíčkobrodský deník je mediálním partnerem projektu.
Výstava epigramů v městských výlohách končí k poslednímu září. Podle Holendy by chtěl spolek v příštím roce vybrané epigramy umístit na fasády budov natrvalo.

Soutěžní odkazy
www.budoucnost-hb.cz
www.budoucnost-hb.cz/soutez-epigramy/propozice
www.budoucnost-hb.cz/soutez-epigramy/formular
www.facebook.com/epigramyKHB