Fotbalový oddíl požadoval podobné podmínky jako hokejový Bruslařský klub (BK), tedy smlouvu na dva roky a finanční podporu ve výši dvou milionů korun.

Tuto sumu ještě před jednáním zastupitelstva předseda Slovanu Ondřej Pavlas ponížil na pro něho přijatelných 1,85 milionů korun, což podpořil i finanční výbor. Pro tuto variantu však nakonec zvedlo ruku jen jedenáct zastupitelů, dva byli proti a osm se jich zdrželo hlasování.

„Osobně nám přislíbili hlas zastupitelé Jan Schwarz, Miloš Fikar, Pavel Antonín a radní Tomáš Herman. Proto mě velice zarazilo, že se na poslední chvíli zdrželi hlasování. To náhoda nebude. Zřejmě nám ODS chtěla ukázat svou sílu," komentoval hlasování Pavlas s tím, že tito zastupitelé na zářijovém zastupitelstvu zvedli ruku o navýšení dotace pro BK o 1,5 milionu na dva roky a odpuštění pronájmu v Kotlině za 800 tisíc korun. „Teď se zasloužili o to, aby Slovan dostal o 150 tisíc méně, protože protinávrh vedení města ve výši 1,7 milionů už úspěšný byl," pokračoval Pavlas s tím, že se rozhodl rezignovat na post předsedy FC Slovan.

"Těžko říci, proč k ponížení částky došlo. Vyšel z porady vedení města, nebyl to jednomyslný názor, ale většinový. Jsem přesvědčený o tom, že se zastupitelé snaží, aby rozdělení dotací bylo co nejspravedlivější. Jen mohu upřesnit, že od čtvrtého ledna bude vytvořena nová komise, kterou povede místostarostka Ivana Mojžyšková a která se bude snažit najít spravedlivější klíč k přerozdělování dotací pro sport," uvedl starosta města Jan Tecl.

A na co chtěl Slovan použít navýšené finanční prostředky?

„Chtěl jsem k žákům přivést dva profesionální trenéry s nejvyššími licencemi. Chtěl jsem uvolnit prostředky i na muže, jinak nám totiž reálně hrozí rozpad prvního týmu a odchod hráčů za lepšími podmínkami do jiných klubů. Mimochodem: v létě už to šest hráčů udělalo. V neposlední řadě jsem chtěl přidat stávajícím trenérům, aby nedřeli za tisíc korun měsíčně. Nic více, nic méně," dodal Pavlas. „Chtěli jsme celkový rozpočet klubu navýšit o jeden milion korun. Město by nám pomohlo 790 tisíci navíc a 210 tisíc bychom si sehnali sponzorsky. Nyní bychom si ale museli sponzorsky sehnat 645 tisíc, což je v Havlíčkově Brodě nereálné. Ve funkci jsem už pět let a mám toho dost, proto jsem rezignoval," vysvětlil Pavlas.

K rezignaci Ondřeje Pavlase se vyjádřil člen výboru FC Slovan Roman Zeman: „Tak pracovitého člověka, jako je Ondra Pavlas, brodský fotbal nikdy neměl. Sice šel kolikrát proti zdi, ale jeho odvedenou práci mu nikdo neodpáře. Vůbec nevím, jak budeme situaci řešit. Jestli odstoupíme taky? Tak to opravdu nevím. Po novém roce bude valná hromada a tam se to rozhodne."