Zatímco společnost letos završí čtvrtstoletí působnosti v ČR, výrobní závod v Havlíčkově Brodě oslaví již 130 let existence. Jako dárek si závod nadělil v pořadí už osmou výrobní linku za sedm milionů korun. Jeden z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v kraji díky ní nabídne další dvě desítky pracovních pozic.

„Do rozšíření výroby a technologií v havlíčkobrodském závodě bylo v uplynulých třech letech investováno více než 27 milionů korun a zaměstnanost v regionu jsme podpořili čtyřmi desítkami nových pracovních míst. Naše výroba je specifická nejen vysokým standardem a kvalitou, ale i tím, že se na celé produkci významně podílí ruční výroba, až 90 % všech zaměstnanců závodu proto tvoří ženy. Díky novým linkám vyprodukujeme týdně až 55 tisíc kusů operačních roušek, což nám umožňuje uspokojit vysokou poptávku po českých výrobcích především v Německu, Franci a dalších státech Evropské unie," uvedl ředitel závodu Hartmann – Rico v Havlíčkově Brodě Tomáš Otradovský.

Společnost Hartmann-Rico působí v ČR už 25 let a jeho výrobky jsou žádané po celém světě. „Každoroční růst obratu a investice v řádu desítek milionů korun dokazují, že české výrobky mají ve světě velmi dobré jméno a zákazníci oceňují jejich kvalitu," podotkl výkonný ředitel společnosti Tomáš Groh.

Historie závodu v Havlíčkově Brodě sahá až do roku 1887, kdy se v něm vyráběly sukno a vlna. V roce 1938 objekt koupila firma Rico a pro místní výrobu to znamenalo orientaci na zdravotnické výrobky. V roce 1993 se Rico stal dceřinou společností Paul Hartmann AG.