Bývalý nájemce už hotel provozovat nechtěl, hrozilo že se z hotelu stane ubytovna. To se nelíbilo obyvatelům Přibyslavi ani radnici. „Otvíráme osmého dubna,“ řekl Deníku ředitel hotelu Petr Knapek. Hotel otvírá už dopoledne. Hostům nabídne v restauraci speciální menu a velikonoční zelené pivo. „Večer s s živou hudbou zakončí ohňostroj,“ upřesnil ředitel.

Podnikatel z Moravy chtěl hotel otevřít co nejdřív a provozovat ho dál. Petr Knapek má rád výzvy. „Když jsem slyšel, že hotel v Přibyslavi má skončit jako ubytovna, moje srdce hasiče to zasáhlo,“ prohlásil podnikatel. Obyvatelé Přibyslavi si oddechli.

Hasičský hotel v Přibyslavi neskončí jako ubytovna. Má nového nájemce. Podnikatel z Moravy chce hotel otevřít co nejdřív a provozovat ho dál.
VIDEO: Žádná ubytovna. Hasičský hotel v Přibyslavi má nájemce

Podle Knapka ale hotel nebude sloužit jen hasičům, nýbrž celému městu a každému, kdo projeví zájem. „Máme v plánu pořádat v hotelu svatby, plesy, firemní akce. Upravíme parkoviště, před hotel umístíme nafukovací model hasičského vozu, mimochodem největšího v republice,“ upřesnil podnikatel.

Třeba Okresní sdružení hasičů Benešov slibuje, že bude hotel využívat ke školení a kurzům. Hotel v Přibyslavi je majetkem Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska. Před Petrem Knapkem si ho pronajal na několik let Jiří Votava a akciová společnost První hasičská