Na trať dlouhou 5,5 kilometru s 21 překážkami vyběhlo 106 závodníků. Nejstaršímu bylo 62 let. Nejrychleji byl v cíli Vít Vondráček z Havlíčkova Brodu, který závod zaběhl za 28 minut a 32 vteřin. Mezi ženami zvítězila Božena Čapková z Havlíčkova Brodu, která cílovou pásku protnula v čase 32 minut 25 vteřin.

Těsně před startem vystoupila na skuhrovském hřišti děvčata z BM Fitness Havlíčkův Brod s motivačním vystoupením Když nemůžeš, tak přidej. První závodník vyběhl na trať ve 14 hodin a další startovali v půlminutových intervalech. Na trati běžci překonávali vodní nebo bahenní překážky, čekalo je ručkování, šplh nebo hod oštěpem. V samotném závěru, několik metrů před cílem, pak museli překonat hasičskou bariéru.

„Podle ohlasů samotných závodníků se závod povedl, vyšlo počasí a až na pár odřenin se vše obešlo bez zranění. Chtěl bych všem závodníkům, divákům i spolupořadatelům poděkovat za skvělý den," zhodnotil první ročník Monkey Race Skuhrov hlavní organizátor Lukáš Blažek.

Monkey Race rozšiřuje nabídku překážkových závodů. Na Havlíčkobrodsko je první svého druhu. "Sám běhám podobné závody, ale u nás na Havlíčkobrodsku se nekonají. Tak jsem si řekl, že by bylo dobré s nimi začít," usmál se Blažek.