„S obvyklými parlamentními volbami se to opravdu nedá ani srovnávat. Je vidět, že i druhé kolo prezidentských voleb lidi zajímá," konstatoval například tajemník Městského úřadu ve Světlé nad Sázavou Jiří Moučka.

Ten dodal, že úřad vydal ke včerejšímu datu devětapadesát voličských průkazů. „Pro první kolo to bylo sedmatřicet," připomněl Moučka a uvedl, že při minulých volbách do sněmovny vydal městský úřad pouze pět či šest voličských průkazů.

Na nedostatek práce si nestěžuje ani příslušný odbor havlíčkobrodské radnice. Potvrdila to mluvčí Alena Doležalová.

„Mohu sdělit, že o voličské průkazy je mezi občany Havlíčkova Brodu zájem. K poledni a datu 22. ledna jich bylo vydáno přesně dvě stě dvacet šest," uvedla Doležalová.

Ta současně připomněla, že lidé mohou o voličské průkazy, které jim umožní vykonat volební akt mimo své bydliště, požádat ještě v průběhu dneška. „A to do šestnácti hodin," upřesnila Doležalová.

O vydání voličského průkazu požádali lidé také na obecním úřadě ve Vilémovicích u Ledče nad Sázavou.

„Přiznám se, že jsem volební průkaz vystavoval v podstatě poprvé od té doby, co jsem v úřadě," svěřil se starosta obce Václav Vacek. „V souvislosti s prezidentskými volbami jsme v těchto dnech vystavili voličské průkazy dva. Jeden jsme poslali poštou, druhý jsme pak vystavili přímo," dodal Vacek.

Druhé kolo prezidentské volby si nechce nechat ujít ani chotěbořská studentka Hana Musilová, přestože bude o víkendu v Krkonoších.

„Mám voličský průkaz a odvolím s největší pravděpodobností v sobotu ve Vrchlabí. Bude to poprvé, co volím mimo místo svého trvalého bydliště," podotkla Musilová.