Nejenže se pobaví, ale zároveň také pomohou těm, kteří to potřebují. V českobělském kulturním domě totiž večer vystoupí populární skupina Vosa rock a výtěžek koncertu poputuje do chotěbořského střediska neziskové organizace Fokus Vysočina.

S nápadem na uspořádání charitativní akce přišel před časem spolu s kapelou Vosa také hlavní pořadatel Karel Pazderka, který však už není v přípravě podobných událostí žádným nováčkem.

Už dříve totiž s rozsochateckými hasiči při jedné z tanečních zábav sháněl finance pro dítě postižené cystickou fibrózou, výtěžek z jiné akce zase putoval těm, které neblaze zasáhly povodně.

A Pazderka při pořádání charitativních akcí pravidelně spojuje své síly právě se skupinou Vosa rock, na jejichž vystoupení chodí stovky lidí. I letos se chvályhodně rozhodli společně napomoci ostatním.

Ostatní nám nejsou lhostejní

„Asi se dá říci, že nám osudy jiných lidí prostě nejsou lhostejné," říká skromně hlavní pořadatel akce, která v České Bělé začne v sobotu 12. března v 21 hodin.

„Výtěžek tentokráte chceme věnovat chotěbořskému středisku Fokus Vysočina. Některé z jeho celé řady klientů osobně známe a chceme tak pomoci dobré věci. Stojí za zmínku, že kapela Vosa rock se vzdá svého nároku na honorář a finančně s námi na této akci samozřejmě spolupracuje také městys Česká Bělá. Budeme rádi, když budou všechny získané peníze smysluplně využity," dodal Pazderka.

Vybavení pro relaxační místnosti

Ve Fokusu Vysočina tuto spolupráci pochopitelně velmi vítají.

„Jsme za tuto nezištnou pomoc velmi vděčni. Výtěžek bychom rádi použili na dovybavení relaxační místnosti pro naše klienty," doplnila Dagmar Ondráčková, vedoucí chotěbořského střediska Fokusu. Finance budou později Fokusu v Chotěboři symbolicky předány.

Pokud tedy nemáte na sobotní večer 12. března plán, vyrazte se pobavit do České Bělé. Pomůžete lidem, kteří to potřebují.

A co je Fokus Vysočina?

Organizace má svá střediska ve čtyřech městech tří okresů, jsou jimi: Havlíčkův Brod, Chotěboř, Hlinsko a Pelhřimov.

Nabízí řadu služeb pro duševně nemocné: komunitní chráněné bydlení, týmy podpory v zaměstnávání, chráněné bydlení, komunitní týmy, sociálně terapeutické dílny a další.

V Chotěboři provozuje Fokus Vysočina také denní stacionář pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením a službu osobní asistence.
Provozuje několik chráněných dílen pro lidi s postižením, nebo pro znevýhodněné na trhu práce.

Zajišťuje chod dobrovolnických center, která zprostředkovávají nezištnou práci dobrovolníků.