Právě nyní, v adventním čase, si mohou od 16.30 hodin až do pozdního večera prohlédnout vánočně vyzdobené Kladruby. Nejedná se pouze o jeden dům, ale o celou vesničku. Způsob řešení vánoční výzdoby je ojedinělý v rámci celé České republiky!

Neopakovatelnou vánoční atmosféru tu vytváří nejen světelná výzdoba, ale i architektonické ztvárnění rozličných drobných staveb, jako jsou například megality, doškové dekorace, podsvícené doplňky, označníky a jiné objekty.

Na šesti místech kouzelnou vánoční atmosféru dotváří decentní hudební podbarvení koledami, doplněné zvuky zvonů a lesních rohů. Domy, doplňky a stromy jsou zde barevně podsvíceny.

Železnohorské Kladruby ukazují jinou cestu, a to cestu komplexního týmového přístupu občanů k řešení rozvoje obce a její výzdoby. Za připomenutí stojí, že Kladruby jsou svázány s bohatou pravěkou historií. Navštívíte-li tuto vesničku, tak se dozvíte, že Kladrubsko patří k nejstarším geologickým útvarům Evropy a ve druhohorách se nacházelo na dně moře, které omývalo pláže svahů přilehlých Železných hor.

Co říci závěrem? Navštivte Kladruby a uvidíte! Tato malebná vesnička se nachází dva kilometry od Libice nad Doubravou.

Více na webu:kladruby.websnadno.cz

Dopisovatel