Z pěti přihlášených soutěžících nakonec zvítězila kadeřnice Kateřina Krupauerová z Havlíčkova Brodu. Hlasovali pro ni čtenáři Deníku. Jedna z vylosovaných čtenářek, která pro účes hlasovala, vyhrála poukázku na kadeřnické služby ve vítězném kadeřnictví – Kadeřnictví Kateřina Krupaerová. „Moc si toho vážím a těším se na vlasovou proměnu," uvedla čtenářka Deníku Pavla Václavková při předání poukázky.

Krupauerová se jako kadeřnice živí už rok a půl. „Stříhala jsem, i když jsem studovala. To ke mně chodili kamarádky, známí, rodiče. Půl roku jsem byla zaměstnaná a teď rok vlastním kadeřnictví v Dolní ulici v Havlíčkově Brodě," popsala své začátky Krupauerová.

Ta svoje zákaznice vždy upozorňuje na možná rizika. „Snažím se zákazníkům vysvětlit, že výsledek nemusí odpovídat jejich představám. Pokud někdo přijde s kudrnatými vlasy a žádá mě, abych mu ostříhala vlasy do podkovy a narovnala, varuji ho, že doma s účesem bude mít dost práce. Jejich údržba pak bude náročná," okomentovala kadeřnice. Každé přání ale zákaznici splní.

V zimě za ní chodí lidé s prosbou vyčesat vlasy na ples. V létě zas na svatby. „V zimě je toho opravdu hodně. Za jeden den třeba češu pět účesů. V létě se objednávají spíše nevěsty," řekla kadeřnice. Objednat se k ní mohou ženy, děti tak i muži, přijít k ní ale mohou i lidé přímo z ulice. Pokud má zrovna čas, vezme je.

Kadeřnické kurzy

Občas se jí stává, že za ní chodí mladí kluci s obrázkem známé celebrity a chce ostříhat a načesat podle nich. „Chodí hodně s fotkami Leoše Mareše nebo Justa Biebera. Fotky s modelkami a zpěvačkami mi ale nosí i ženy," prozradila Krupaerová.  Ta se také zúčastňuje různých školení. „Hodně jezdím do Chrudimi, je tam centrum kadeřnických potřeb. Učíme se tam nové střihy, různé účesy a podobně. Kurzy povinné nejsou, ale já na ně jezdím ráda. Získávám různé certifikáty a zdokonaluji se ve své profesi," uvedla vítězka soutěže.

Svoji konkurenci vnímá, ale nebojí se jí. „Konkurenci cítím. Ale myslím si, že každá kadeřnice má svůj vlastní styl stříhání, a tak si většina z nás najde tu svoji klientelu," domnívá se Krupauerová. Ta své věrné zákaznice už má. Na práci Krupauerovou nejvíce baví stříhání. „Nejradši vymýšlím nové střihy. A co mě nejvíc baví, je to, když moji zákazníci odchází s úsměvem a jsou s mojí prací spokojení," uzavřela Krupauerová.

Beáta Dvořáková