Kaleidoskop Jana Rejžka volně navazuje na programy, které připravoval za minulého režimu po celé republice. Jan Rejžek (*1954) je český hudební a filmový kritik, novinář a slávistický fotbalový fanoušek. Vydal dvě básnické sbírky.

V 70. letech minulého století přispíval do sportovního časopisu, později se stal známým díky svým mnohdy nekompromisním kritikám v časopise Melodie. Od roku 1979 připravil na 900 poslechových pořadů v klubech po celé republice, příležitostně uváděl rockové a folkové festivaly včetně festivalu v Lipnici nad Sázavou v roce 1988, kde na závěr pozval na pódium tehdejšího předního disidenta Václava Havla.
Do samizdatových Lidových novin přispíval pod pseudonymy Robert Žák a Milan Frýda. Aktivně se zapojil do vzniku petice Několik vět, když získal velké množství podpisů.

Po listopadu 1989 byl úředníkem v sekci vnitřní politiky v Kanceláři prezidenta republiky, pak tiskovým mluvčím politické strany ODA, pak krátce redaktorem zpravodajství Československé televize, později redaktorem českého vysílání rádia Svobodná Evropa. Nyní pracuje pro Český rozhlas 6, kde připravuje hudební pořad Kaleidoskop a také Kritický klub Jana Rejžka, kde se se svými hosty kriticky vyjadřuje ke kulturním událostem.

Kritický klub je v podstatě pokračováním podobného pořadu Katovna, který připravoval společně s Vladimírem Justem v České televizi. Pořad byl po neshodách s vedením České televize zrušen. Pravidelně také píše sloupky do Lidových novin.