Nové kavárny si už všimla Jana Konečná. „Jen jsem do ní nahlédla a líbila se mi. Pěkný moderní interiér a měli tam moc zajímavé zvláštní cukroví. Také jsem slyšela, že chtějí i vařit, tak jsem zvědavá,“ poznamenala.
Petra Veselá prý už nějaké cukroví z nové cukrárny okusila. Chutě chválila, ale z ceny byla na rozpacích. „Koupila jsem si tam jeden kousek. Vypadal zvláštně a chutnal opravdu dobře. Jen cena devadesát korun mě zarazila. Na tak malé město, jako je Přibyslav, se mi to zdá moc. Za polévku chtějí pětaosmdesát korun, i to je moc, když ji kousek vedle v hospodě koupíte skoro za polovic,“ vzdychla si.
Novou kavárnu na Bechyňově náměstí otevřela Kateřina Jarošová. „Původně tu kavárna už byla, ale majitel ji chtěl prodat, protože se chce prý posunout dál a kavárníkem už být nechce. Já zase podnikám doma v jedné obci u Přibyslavi. Prodáváme zmrzlinu a kavárnu jsem si moc přála, takže jsme se s majitelem snadno domluvili. Mým přáním je, aby si k nám hosté chodili rádi posedět a při dobré kávě odpočinout,“ řekla majitelka kavárny Deníku.
V kavárně Při kafi chce Jarošová nabízet návštěvníkům úplně jiné dezerty než běžné cukrárny. Designové kousky, které pro kavárnu vyrábějí na zakázku zkušené cukrářky. „Nesmí to být nic umělého. Všechno čerstvé. Originální vzhledem i chutí. Vyrobíme proto každý den jen pár kousků,“ upřesňuje majitelka a na poznámku o vysokých cenách dodává, že tomu ale odpovídá vysoká kvalita, výběr surovin a pracnost při výrobě. „Myslím, že naši hosté to ocení. Za peníze dostanou skutečnou kvalitu. První várku cukroví jsme měli vyprodanou už po poledni,“ zdůrazňuje majitelka.
V nové cukrárně bude nabízet i obědové polévky, zapékané žitné chleby a originální hot dogy z kvalitního masa. „Všechno i ve verzích pro vegetariány. Navíc chceme prodávat i kváskový žitný chleba. Vydrží dlouho čerstvý,“ dodává majitelka.