„Důležité ovšem je, jakou metodu zvolíme, aby úbytek váhy byl dlouhodobý a našemu organismu neškodil," říká Eva Miláčková ze studia SiluetaHB, které se zaměřuje na tvarování a zpevnění postavy a s tím související výživové poradenství.
Podle Evy Miláčkové většina žen sází na drastické diety, málo pijí a hlavně málo jí, přestože mají nadváhu, přitom  jsou vlastně podvyživené. „Chybí jim řada vitamínů, v důsledku toho jsou unavené, deprimované z toho, že kila přesto nejdou dolů, nebo naopak poté, co odejdou, se stejně rychle vrátí," konstatuje Miláčková.

Nejúčinnější cesta k dokonalé postavě ale podle Miláčkové vede jen přes celkovou změnu životního stylu, cvičení, dostatek pitného režimu, správnou výživu a odpočinek. „Naše studio doporučí ženám nejen cvičící program, ale i jídelníček a nabídne další služby," zdůrazňuje Miláčková. Záleží na každé klientce, některá si přeje zhubnout, jiná pouze zpevnit tělo. Jednou z moderních metod je například vakuostroj.

Napohled zvláštní technické zařízení připomínající mimozemské vozítko, spojené s infračerveným světlem obsahuje běžecký pás, jehož rychlost si klientka může nastavit podle potřeby a kondice.
„Zpočátku doporučujeme pomalejší chůzi, později rychlost zvyšovat. Cílem není, aby se cvičící žena zhroutila vyčerpáním, ale aby dosáhla tepové frekvence na potřebné výši, kdy se budou spalovat tuky, nikoliv cukry, důležité je rovněž přijímat před i po cvičení potřebný objem tekutin, aby se škodliviny vyplavily z těla," vysvětluje Miláčková, která zároveň prozrazuje, že si sama tuto metodu vyzkoušela na sobě, kdy se jí podařilo zhubnout po porodu, kdy velmi přibrala až na konfekční velikost 34.

Pro větší efekt se cvičící žena obléká do speciální neoprenové košilky, která jako další vedlejší efekt má sloužit i k vyhlazení celulitidy a povzbudit lymfatický systém, což vede i ke zmírnění různých zdravotních problémů.
Ideální je podle Evy Miláčkové cvičit ve vakuostroji pro hodně silné dámy třikrát týdně, jinak postačí dvakrát týdně, aby se celý proces hubnutí nastartoval. Následně, aby nenastal jo-jo efekt a byla klientka spokojená se štíhlým a pevným tělem, stačí cvičit jednou týdně.

Používání nových typů vakuostroje, které má SiluetaHB je vhodné i pro ženy vyššího věku, pro ženy s křečovými žílami (obsluha nastaví speciální program), vhodné je ve vakuostroji cvičení i pro handicapované.