„Město napojilo Klanečnou na obecní vodovod. Tento vodovod bude zásobovat voda z nádrže Švihov,“ informovala mluvčí městského úřadu Alena Doležalová. Až do té doby čerpali lidé z Klanečné pitnou vodu ze svých vlastních studní. Jenže v době sucha začaly problémy. „V době s malým množstvím srážek bylo vody málo, proto se město rozhodlo vybudovat v Klanečné vodovod,“ řekla Doležalová.

Po dokončení byl vodovod předán společnosti Vodovody a kanalizace, která ho bude provozovat. „V současné době probíhá napojování domácností,“ upřesnil vedoucí odboru rozvoje města Josef Beneš a dodal, že provedené výkopy byly zároveň využity k rozvodu nového veřejného osvětlení.

Do sběrného dvora technických služeb umožní vstup jen odpadová karta.
Sběrný dvůr v Brodě zpřísňuje pravidla pro ukládání odpadu. Víme proč

S podobným problémem se potýkala také další malá obec Občiny u Šmolov. „Voda není nejlevnější. Když se obyvatelé některé obce rozhodnou, že místo vlastních studní chtějí veřejný vodovod, tak to už o něčem svědčí. Kdo má vlastní studnu s dobrou vodou, tak se jí přece nevzdá,“ poznamenal Tomáš Fišera starosta dobrovolných hasičů Šmolovy.