Zpívat se bude také na třech desítkách míst napříč celou Vysočinou a rovněž na sedmi místech na Havlíčkobrodsku.

Poprvé letos zazní koledy na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě, kde se akce Česko zpívá koledy stane součástí předvánočního kulturního programu.

Pódium obsadí tělesa vedená sbormistrem Ondřejem Štefáčkem, která působí při Základní umělecké škole J. V. Stamice v Havlíčkově Brodě, a sice Dětský pěvecký sbor při ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod a Dívčí pěvecký sbor Prímadonky. „Na Havlíčkově náměstí chceme být už kolem půl šesté, před samotnými koledami plánujeme zazpívat něco z našeho dalšího repertoáru,“ naznačil sbormistr Ondřej Štefáček.

Ilustrační snímek
Jeden řidič požil alkohol, druhý přidal marihuanu

Tradičně se bude zpívat ve Světlé nad Sázavou, kde se o program už řadu let stará respektovaný folklorní soubor Škubánek. Jinak tomu pod schody u radnice nebude ani letos.

Přihlášky na společné zpívání koled dorazily do redakce Deníku také z Vepříkova a z Dolního Města. A v posledním týdnu přibyly ještě Ledeč nad Sázavou, Mírovka a Pohled.

Společně si zazpíváme tradiční koledy Nesem vám noviny, Půjdem spolu do Betléma a Narodil se Kristus Pán. K těmto třem koledám, které notujeme společně každý rok, letos přibyly dvě vybrané vámi čtenáři. A to Štěstí, zdraví, pokoj svatý a Pásli ovce Valaši. Na mnoha místech si pak přidají také dvě oblíbené vánoční písně Rolničky, rolničky a Vánoce, Vánoce přicházejí.

Ilustrační fotografie z policejních dopravních kontrol.
Smutná statistika: Řidiči před jízdou pijí i fetují

„Loni se do této unikátní akce zapojilo 120 tisíc lidí. Také letos se budou koledy zpívat na vybraných vánočních trzích a náměstích. Zpěvníky s texty budou jako tradičně přílohou Deníku v den konání akce,“ říká Roman Gallo, ředitel redakcí Deníků.

Kde se letos zpívá
Dolní Město u vánočního stromu
Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí
Ledeč nad Sázavou nádvoří ZUŠ
Mírovka na návsi
Pohled před úřadem
Světlá nad Sázavou u radnice pod schody
Vepříkov u kapličky
Poznámka: Společné zpívání koled začíná v 18 hodin.