Hřiště tvoří svinovací podklad z pryžového materiálu, který je doplněn barevně zobrazenými komunikacemi a vodorovným dopravním značením. Jde o jakýsi obří koberec o rozměrech 24 x 44m, který je možné položit na tvrdém povrchu téměř kdekoli.

„V případě Havlíčkova Brodu budou přenosné dopravní hřiště spravovat technické služby a předpokládáme, že na něm projde výukou každý rok zhruba 600 dětí. Jeho nespornou výhodou je, že použití není závislé na klimatických podmínkách," upřesnil místostarosta Čeněk Jůzl.

Náklady na jediný exemplář tohoto druhu na Vysočině byly jeden milion korun a hradil je Kraj Vysočina. S potřebou vybudování dopravního hřiště se město Havlíčkův Brod potýkalo již delší dobu. Podle zpracované projektové dokumentace by výstavba plánovaného hřiště u ZŠ Nuselská stála zhruba osm milionů korun. Vysoká cena ale není úměrná četnosti užívání. V současné době havlíčkobrodská radnice problém minimálně na pět let vyřešila, protože právě tak dlouhá je minimální životnost přenosného hřiště, které obsahuje všechny prvky potřebné pro výuku.

(dol)