„Tropické teploty, střídající se třídy žáků z naší školy, kteří se tou dobou ještě těšili na velké prázdniny. Vykoupat se přišlo 5 147 návštěvníků. Rekordní den byl 27. červen, kdy se vodou v bazénech ochladilo kolem pěti set lidí. Rtuť teploměru se držela kolem osmadvacítky, voda měla k sedmadvaceti stupňům Celsia,“ informuje v obecním zpravodajství Hana Mikulincová, vedoucí odboru technických služeb města Přibyslav.

Tabule s pletenými závěsy zřejmě z Brodu na podzim zmizí.
Brodská pletená stezka zřejmě skončí

Červenec už přinesl kolísavější teploty, ve vedrech areál opět zaplnily stovky návštěvníků. „Občas jsme ale museli zavřít předčasně kvůli bouřkám. Shrnuto podtrženo: v červnu a červenci navštívilo městské koupaliště téměř 7 600 lidí, utržili jsme 231 666 korun. To je o 50 348 korun víc než loni, kdy byl druhý nejúspěšnější rok v historii trvání koupaliště. Jenomže srpen roku 2018 byl horký a úspěšný, s tržbou 236 110 korun. To letos nezopakujeme,“ upřesňuje Mikulincová.

Chladnějších dní je opravdu hodně, a i když je voda ještě ohřátá ze slunečných dnů, v počasí pod mrakem se chodí vykoupat jen hrstka lidí.