Někde jsou opravy zásadní, jinde bylo potřeba budovy vymalovat, pořádně uklidit, udělat drobné opravy a revize. „Kraj Vysočina má letos na celoroční investice, opravy, modernizace, ale i projektovou přípravu nových akcí ve školství 524 milionů korun,“ uvedl krajský radní pro oblast majetku Karel Janoušek.

Mezi největší projekty patří generální oprava domova mládeže při Střední průmyslové škole Třebíč nebo domova mládeže SOŠ, SOU a ZŠ Třešť. V obou případech budou dělníci pracovat na etapy. Ještě před zahájením žní se podařilo zprovoznit novou sušku na Školním statku Humpolec za zhruba 74 milionů korun.

Autobus společnosti United Buses, ilustrační foto
Spor o autobusy z Dačic do Brna už řeší ministerstvo, linka se možná obnoví

Brzy hotová bude novostavba svářečské školy a dílen na Školní ulici pro Střední školu průmyslovou, technickou a automobilní Jihlava, zároveň finišují přípravy na zahájení oprav ručních dílen, které škola provozuje na jihlavské Polenské ulici. „Nově budou moci zahájit výuku i v gastrostudiu za 13 milionů korun na Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě,“ dodala krajská mluvčí Jitka Svatošová.

Rekonstruovat se budou například i dílny pro SPŠ a SOU Pelhřimov v Křemešnické ulici, tam má rozsáhlý projekt cenovku sto milionů. Na sto čtyřicet milionů pak vyjde nová tělocvična pro VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, která bude k dispozici v druhé polovině příštího roku.