Tradiční je fotografická soutěže Čtenáři na dovolené, která se letos koná již posedmé.

„Jde o to, že čtenáři mohou zaslat nebo donést jednu, podle jejich mínění nejlepší fotografii z letní dovolené. Téma je naprosto volné, může jít o památky, přírodu, dětí, prostě cokoli," prozradila ředitelka knihovny Veronika Peslerová. Čas mají zájemci do 15. září, věk soutěžících je omezen dolní hranicí devíti let. Z fotografií bude sestavena výstava a nelepší získá cenu.

Dětem knihovna nabízí třeba Duhové hrátky. „Celé prázdniny budeme mít pro děti připravený pestrý výběr činností, na každý všední den jednu, ve kterých si jistě každý z vás najde něco, co by se rád naučil. Na každý všední den bude pro vás některá přichystána.

Nebo budete prostě jenom chtít strávit příjemný čas v útulném prostředí naší knihovny. Společně se naučíme háčkovat, korálkovat, tančit, budeme si lámat hlavu s hlavolamy, navštíví nás i želvy," slibuje za knihovnice Michaela Šotolová. V sudé týdny se duhově hrátkaří od 9.30 do 11.30 hodin, v liché týdny odpoledne od 12.30 do 14.30 hodin.

Luštěniny na prázdniny je název soutěže pro děti od šesti do patnácti let. Na dětském oddělení jsou pro ně připraveny soutěžní kartičky s hádankami a rébusy, a otázky jsou zveřejněny i na webu knihovny. Ze správných odpovědí bude vylosováno pět dětí, na které bude po prázdninách čekat odměna.

(han)