Kruhový objezd město nechá postavit na státní silnici číslo devatenáct z Přibyslavi do od Žďáru nad Sázavou nedaleko vlakového nádraží. „Je totiž potřeba napojit nové sídliště Pod bramborárnou. Ze sídliště vede do centra jedna silnice, která už provozu nevyhovuje“ vysvětlil hlavní důvody stavby starosta Martin Kamarád.

Listování z knihy U Nás v Evropě aneb Cooking show Vaříme z vody s Lukášem Hejlíkem a Alanem Novotným v Krajské knihovně Vysočiny.
OBRAZEM: Lukáš Hejlík se svojí cooking show U nás v Evropě přijel do Brodu

Další výhodou stavby kruhového objezdu bude podle starosty zklidnění dopravy ve městě. Hlavně řidiči by stavbu okružní křižovatky uvítali. „Stavět kruhový objezd v Přibyslavi? Ano. V místech té staré křižovatky je potřeba dávat velký pozor,“ poznamenala například Hana Pejzlová.

Také další řidič Martin Švadlenka kruhový objezd vítá. Jak ale poznamenal, bezpečnost na silnici závisí hlavně od zkušenosti a pozornosti řidiče. Stavba nové křižovatky to asi nezmění. „Pro nás to bude jednoznačná výhoda. Už aby ten kruhák byl," prohlásil Petr Adam z přibyslavské kovovýroby Neufe.

Muzeum se stěhuje ze zámku na poštu a slibuje návštěvníkům překvapení.
Muzeum Chotěboř se změní, výklad zpestří hry a film

Stavět se bude za provozu, s řadou dopravních omezení. O kruhovém objezdu se v Přibyslavi mluví už dlouho. Správcem silnice je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Právě s ním vedla radnice diskusi o podobě a velikosti objezdu už od roku 2018.