V tomto ročníku má Ledeč také své želízko v ohni, či spíše svůj bochník v peci – a to známé pekařství U Dymáků Jarmily Kolmayerové a Danuše Dymákové.

Jedná se o ojediněle dochovaný renesanční dům se středověkým jádrem. První ověřené zprávy o tomto domě pocházejí z roku 1779. V roce 1822 koupili dům manželé František a Antonie Přerowski, kteří v něm zřídili pekařskou dílnu. Tak začala zdejší pekařská historie, která pokračuje až do současnosti.

Dům obyvatelům Ledče známý jako pekařství U Dymáků, donedávna vzbuzoval zájem kolemjdoucích zejména svým masivním kamenným krakorcem, který tam prý majitel vybudoval jako ochranu před nárazy povozů do stěny domu. Kolem vedla totiž frekventovaná cesta k mostu spojujícím oba břehy Sázavy.

V průběhu roku 2012 došlo k obnově renesanční sgrafitové výzdoby fasády domu, která byla až doposud ukrytá pod šedým nevýrazným štukem. Jde o zvláštní obdélníkové tvary připomínající tvarem i čarami dopisní obálku. Tak dům alespoň částečně získal zpět svůj unikátní raně renesanční vzhled.