„Jedná se o sérii vzdělávacích seminářů. Letos je to už druhý ročník. Už loni si letní škola získala mezi posluchači velkou oblibu. Už proto, že nabízí množství informací z oblasti bezpečnosti a prevence," informoval za pořadatele Josef Pokorný.

Na Havlíčkobrodsku se letní škola otevřela například ve Světlé nad Sázavou. Přednášky začaly v červenci, skončí v září. Na programu jsou témata z oblasti ochrany zdraví, života a majetku. Senioři se dozvědí, jak bezpečně surfovat po internetu, či jak se bránit domácímu násilí. Lektorka Jana Vejsadová z Havlíčkova Brodu pohovoří s posluchači na téma jak si udržet aktivitu i ve vyšším věku.

Další v pořadí, kdo nabídne seniorům prázdninové vzdělávání je město Chotěboř. „Letní škola seniorů Kraje Vysočina 2015 je akcí Krajského úřadu Kraje Vysočina. Využil jsem jejich aktivitu a oslovil krajského manažera prevence kriminality Josefa Pokorného, zda by nezahrnuli do cyklu přednášek i město Chotěboř. To se podařilo a jsem tomu rád," konstatoval ředitel městské policie Chotěboř Jiří Novotný s tím, že konání Letní školy seniorů probíhá v období, kdy má tradiční a oblíbená Senior akademie prázdniny.

„Je to další vzdělávací akce pro naše chotěbořské posluchače. Jednotlivá témata jsou hlavně zaměřena na oblasti bezpečnosti a prevence. Účast našich seniorů na této akci je tradičně hojná a svědčí to o tom, že chotěbořští dříve narození občané mají o tyto služby zájem," podotkl Novotný. Chotěbořská Senior akademie vznikla před lety jeho zásluhou a dodnes se těší velkému zájmu a hojné účasti posluchačů.