Aplikace EPP dává pohybu nový smysl. Stačí mít u sebe chytrý telefon se staženou aplikací. Ta zaznamenává každý pohyb uživatele. Je jedno, zda běží, jede na kole, lyžuje nebo se pomalu prochází. Kromě údajů o rychlosti, čase, tempu a vzdálenosti generuje také body. Ty pak může každý dle svého uvážení věnovat jednomu z aktuálních projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Mezi nimi je nyní i ledečský stacionář Petrklíč.

V brodském gymnáziu v sobotu 8. července proběhne kurz kaligrafie se zaměřením na gotické písmo.
Krásu středověkého písma odhalí gotická dílna brodského gymnázia

„Když budou do daného termínu nasbírány požadované body, stacionář získá celkem sedmdesát tisíc korun, které se významnou měrou budou podílet na financování nákladů spojených se svozy uživatelů do Petrklíče,“ uvedla mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Aneta Slavíková.

Petrklíč je denní stacionář. Poskytuje ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost, ať už z důvodu věku nebo postižení.

„Cílem projektu je přispět na financování nákladů spojených se svozy klientů do denního stacionáře, a tím ulevit jejich rozpočtu. Lidé s tělesným, mentálním či kombinovaným postižením a senioři potřebují podporu rodiny i odbornou péči a kontakt s lidmi. To nabízí náš stacionář, kam se však klienti musí sami dopravit. Proto jim nabízíme svoz. Uhradit veškeré náklady bez jejich spoluúčasti však není v našich možnostech,“ vysvětlila mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Aneta Slavíková.

Parní lokomotiva Skaličák ve středu vyrazila z Brodu do Nedvědice.
OBRAZEM: Na brodském nádraží lidé obdivovali parní lokomotivu Skaličák

Aplikace Pomáhej pohybem je k dispozici zdarma pro operační systémy Google Android a Apple iOS. Podobné projekty úspěšně běží třeba ve Spojených státech. Nabízí zajímavou výzvu pro sportovce, kteří jsou na své cíle náležitě hrdí a hledají motivaci pro nové.