VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lipnický hostinec U České koruny provoní zvěřina

Lipnice nad Sázavou – Máte rádi zvěřinu? Nebo ještě jinak a lépe: máte rádi chutnou a nápaditě upravenou zvěřinu podávanou se vskutku vybranými přílohami?

1.2.2017
SDÍLEJ:

Milovníci zvěřiny si v hostinci U České koruny přijdou na své. Majitel restaurace a zároveň i kuchař Martin Hašek připravil celou řadu jídel, a to i podle svých vlastních receptů.Foto: U České koruny/archiv

Pokud ano, pak byste určitě měli přijmout pozvání vyhlášeného restaurantu U České koruny v Lipnici nad Sázavou, který ve dnech 3. až 5. února a také ve dnech 10. až 13. února pořádá tradiční zvěřinové hody.

Milovníci dobrého jídla a pití se mají vskutku na co těšit. I letos si dá majitel hostince a současně i šéfkuchař Martin Hašek, pravnuk světoznámého spisovatele Jaroslava Haška, více než záležet a pro hosty připraví celou řadu chutných delikates z jeleního, kančího a bažantího masa. „Osobně jsem zvěřinu vybíral a mohu všem hostům stoprocentně zaručit, že se při konzumaci nemusejí obávat jakýchkoliv rušivých chuťových podtónů. Jídla připravíme jen z toho nejlepšího a nejkvalitnějšího masa a blýskneme se i vlastními recepty. O příjemné chuťové zážitky tedy rozhodně nebude nouze," zve Martin Hašek.

Hosté si budou moci vybrat ze dvou polévek a šesti druhů hlavních jídel. Součástí menu budou samozřejmě i předkrm a příjemná sladká tečka v podobě dezertů. „Bažantí kaldounek s knedlíčky z masa, jater a kapkou červeného vína si dovolím označit za náš skutečný majstrštyk. Výborný ale bude i zvěřinový vývar s kořenovou zeleninou a nudlemi. Jako předkrm nabídneme srnčí paštiku s čerstvým zeleným pepřem a brusinkovým přelivem, kterou budeme podávat s opečenou bagetkou," říká Martin Hašek při pohledu do připraveného jídelního lístku. „Doporučit něco z hlavních jídel je docela obtížné, ale přesto bych vypíchl třeba jelení kýtu plněnou švestkami na šípkové omáčce s karlovarským knedlíkem, nebo kančí guláš z kýty s bramboráčky či houskovým knedlíkem. Chybu rozhodně neudělají ani ti, kteří si vyberou třeba bažantí stehna na smetaně podávané s výtečným špekovým knedlíkem. Na své si ale zcela určitě přijdou i hosté, kteří si objednají steak z jeleního hřbetu s omáčkou z výpeku, portského vína a čerstvých zelených pepřů s mandlovými kroketami," pokračuje Martin Hašek.

Mimochodem: zmíněné mandlové krokety jsou také jeho osobním kulinářským počinem. „Těsto připravím z nastrouhaných vařených brambor, které ochutím petrželkou a orestovanou cibulkou. Přidám smetanu, vajíčko a špetku soli. Těsto pak obalím ve strouhance s plátky mandlí a smažím ho na přepuštěném másle," prozradil svůj recept Martin Hašek.

A protože zvěřinu je vhodné zapít dobrým douškem, je hostinec dostatečně zásoben nejen vlastním Haškovým dvanáctistupňovým nefiltrovaným světlým ležákem, ale také kvalitními těžšími červenými víny z českých sklepů, které se ke zvěřině výtečně hodí.

„Návštěvu našeho hostince mohou lidé samozřejmě spojit i s příjemným víkendovým výletem na Lipnici, která má rozhodně i v zimě co nabídnout. Osobně bych jim ale doporučil, aby si místa u nás včas zarezervovali, a to nejlépe na čísle telefonu 569 486 126. A pokud se o našich zvěřinových hodech chtějí dozvědět ještě něco navíc, ať se podívají i na naše webové stránky," uzavřel Martin Hašek.

Autor: Redakce

1.2.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Prvňáci mají svá tabla! Představíme školáky ze ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod

Dvojčata Johanka a Stelinka Kafkova ze Sobíňova.
4

Našli jste plné koše hub nebo ukázkové hřiby? Pochlubte se ostatním!

AUTOMIX.CZ

Tohle opravdu není Superb. Škoda v Číně prodává jednu zvláštnost

Pro Škodu je čínský trh velice důležitý, prodá na něm totiž nejvíc aut. Věnuje mu proto zvláštní pozornost, což je nově znát i na omlazené Octavii. Verze pro čínské zákazníky se totiž od té evropské poměrně dost liší. Samozřejmě to ale není poprvé, co jsou modely určené pro jiné trhy pozměněné.

V dílně se naučí vyrábět čelenky

Havlíčkův Brod – Netradiční dílna, zaměřená na lehce extravagantní módní doplňky, se otevře dnes v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě.

Na Dušičky se otevře kostel svatého Víta v Zahrádce

Havlíčkův Brod – V čase Dušiček se lidem opět otevře kostel svatého Víta v zaniklé obci Zahrádka na Ledečsku. V sobotu 28. října tu návštěvníky čeká mše svatá, koncert lyrické hudby nebo komentovaná prohlídka kostela.

O reklamním smogu i zeleni v centrech se bude mluvit v Brodě

Havlíčkův Brod - Do Havlíčkova Brodu opět zamíří špičkoví odborníci z oblasti památkové péče. Ve dnech 25. a 26. října se tu koná třetí ročník konference věnované tématu Památkář, projektant a investor ve vzájemném dialogu. Záštitu nad pořádáním konference přijalo Ministerstvo kultury České republiky a Národní památkový ústav.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT