Podmínky byly v podstatě ideální. Sněhu dost, do zásoby se ještě nějaký sypal, teplota kolem nuly. Slunce se sice schovávalo pod mraky, ale viditelnost byla na Vysoké více než dostatečná. „Karneval se koná stejně jako olympiáda po čtyřech létech a sněhové podmínky jsou tady rozhodně lepší, než byly ve Vancouveru,“ usmál se Aleš Kadlec, který stál v čele několikačlenného organizačního výboru karnevalu.


„Pokud jsem dobře počítal, do karnevalového veselí se zapojilo téměř padesát masek,“ dodal Kadlec a vysvětlil, že na veselé a hlavně pestrobarevné lyžaře a snowboardisty v mnoha zajímavých a nápaditých kostýmech čekaly jen symbolické nástrahy slalomové trati. „Hodnocen nebyl čas ani styl, ale jen a jen masky,“ řekl Kadlec.


Nutno podotknout, že se bylo rozhodně na co dívat. Na karnevalovou trať si to zamířili například čerti, broučci, klauni, princezny, kouzelníci, ale také ženy z pravěku, nebo z domácnosti. Nechyběly ani masky skupinové. Na téměř čtyři sta padesát metrů dlouhou sjezdovku se vydala i četa společnosti Čepro v pracovních oblecích. Na Vysokou ale zavítal i spidermann, pozadu nezůstal ani drak, nebo motýl.


„Všichni, kteří přišli v maskách, jezdili zadarmo,“ připomněl Kadlec a na otázku, byl-li karneval skutečně závěrečnou akcí letošní lyžařské sezony na Vysoké, odpověděl, že s největší pravděpodobností ano. „Uvidíme, jak to bude vypadat se sněhem příští týden,“ uzavřel Kadlec.