Kromě tradiční hudební nálože čekalo na fanoušky a návštěvníky malé překvapení: křest cédéčka kapely Mrkev Band. Ta je unikátní tím, že v ní spolu hrají a zpívají tři tátové a tři synové.

„Skupina vznikla poměrně spontánně poté, co Jarek odešel. Potkáváme se pouze jednou za rok právě na Memoriálu a hrajeme písničky, které měl rád," vysvětlil bratr zemřelého kytaristy Zbyněk Mrkvička. Možná i proto způsobuje vystoupení této kapely pokaždé malé pozdvižení.

„Lidé si nás oblíbili a my jsme jim jako poděkování nahráli cédéčko. Věnovali jsme jej Jarkovi," řekl. Album s názvem All Brothers 4 Jardu Mrkvičku pokřtili v ten večer. U slavnostního aktu nechyběly ani dcery kytarového mága Vysočiny Jana, Alice a Míša. „Velmi si vážíme této akce. Je to o tom, že se sejde celá rodina, jsme všichni pohromadě. Rodina je to nejdůležitější. Moc děkujeme všem," shodly se.

Zaplněná chotěbořská sokolovna si užila i vystoupení dalších kapel: Fugy, New Titanu a Liquid Face.

Memoriál Jardy Mrkvičky je benefiční akcí a účinkující vystupují bez nároku na honorář. Výtěžek poputuje tak jako každý rok na konto havlíčkobrodské nemocnice, konkrétně na dětské oddělení.

Erika Nováková