Posílání SMS zpráv mobilním rozhlasem je zdarma. Posílání SMS zpráv na ostatní mobilní telefony bez nainstalované aplikace bude zprávy stát podle Martince město 0,79 korun.

Občané, kteří mají tuto službu zřízenou, budou informováni SMS zprávou na mobilní telefon o veškerých kulturních, sportovních akcích o stánkovém prodeji ve Ždírci nad Doubravou. Tuto službu mohou využívat i organizace a spolky působící ve Ždírci i místních částech. V současné době má zřízenou službu informování SMS zprávou 640 občanů.

Obec Lučice do zřízení mobilního rozhlasu investuje, podle starostky Petry Vrzákové, tisíce korun. V provozu by měl být rozhlas na podzim. „Doufáme, že se to vyplatí. Že se nám podaří oslovit občany všech věkových kategorií. Mladé, kteří rádi pracují s mobilními aplikacemi, tak i seniory. Celý systém by měl obsahovat i takzvané nouzové tlačítko, kterým se senior může přivolat pomoc. Zatím používáme systém SMS zpráv, které posíláme 130 zájemcům, snad mobilní rozhlas toto číslo zvedne,“ sdělila starosta. V současné době obec již sepsala smlouvu, další kroky teprve přijdou.

Druhý den sedmnáctého ročníku hudebního festivalu Sázavafest ve Světlé nad Sázavou.
Účastníci Sázavafestu se chovali slušně, hlásí policie

Podle Pavla Gregora, mluvčího systému Mobilní rozhlas, jde o chytrou komunikaci obcí a měst s občany, ve které je zapojeno přes 500 obcí. „Systém spojuje komunikační kanály pro všechny cílové skupiny obyvatel v obci. Do jeho vývoje byly zapojeny desítky starostů, samospráv a obecních institucí. Jde první tuzemský nástroj, který obcím umožní koncepčně aplikovat zásady SMART city při hromadné komunikaci se svými občany,“ upřesnil Gregor. Jak dodal, díky tomu může starosta vytvářet jednoduchá minireferenda a průzkumy nebo konzultovat některá rozhodnutí s občany v reálném čase. „K provozu systému je třeba pouze osobní počítač, mobil nebo tablet a připojení k internetu. Ovšem i dostatečný počet zapojených uživatelů,“ zdůraznil šéf projektu Ondřej Svrček.

Stánek Oblastní charity nabízel originální výrobky z charitních dílem.
Hitem Sázavafestu byly ponožky z Charity