„Musím se přiznat, že mne trochu zklamala účast veřejnosti. Lidé měli možnost říct, co je trápí, nebo co je těší, co by si ve městě přáli, a diskutovat v podstatě o čemkoliv. O toto však mělo zájem pouze pár jednotlivců,“ řekl starosta města Tomáš Škaryd.

S těmi, kteří však přišli, hovořilo vedení města například i o parkování na sídlištích, vyřešení situace s ubývajícími místy pro auta a debata se točila například i o možnosti vybudovat parkovací dům. „Toto je však zatím jenom v teoretické rovině. Pravdou je, že aut ve městě přibývá, a my nechceme stavět parkoviště na úkor zelených ploch. Jednou z možností je vybudovat záchytné parkoviště na okraji města,“ zmínil Tomáš Škaryd.

Skanzen Michalův statek je otevřen o víkendu 16. a 17. prosince.
Staročeské Vánoce za časů roboty na Michalově statku

Tématem, o kterém se v současnosti hodně mluví, je třídění odpadu. Na tento trend chce reagovat i město Chotěboř.

„Vzhledem k tomu, že podle nedávných průzkumů máme na obyvatele 220 kilogramů komunálního odpadu, což je opravdu hodně vysoké číslo, chtěli bychom zavést nový systém třídění,“ podotkl Tomáš Škaryd. Už během příštího roku by mohla každá domácnost ke svému domu dostat zdarma nádoby na plast, papír a bioodpad.

„Člověk tak bude mít možnost třídit takřka okamžitě. Na tuto akci bychom chtěli získat dotaci od ministerstva životního prostředí, z nějž bychom nakoupili tři tisíce kusů nádob. Slibujeme si od toho vyšší podíl vytříděného odpadu,“ dodal starosta Tomáš Škaryd.

Erika Nováková

Ilustrační foto.
Brod schválil rozpočet na další rok. Nejvíce peněz půjde na koupaliště