Slavnostní přijetí mladých hokejistů z BK Havlíčkův Brod, kteří byli součástí týmu Kraje Vysočina na Zimní olympiádě dětí a mládeže 2018, a na této olympiádě se umístili na 1. místě v ledním hokeji chlapců, se uskutečnilo ve středu, na radnici v Havlíčkově Brodě.

Mladí sportovci dorazili ve složení Josef Dáňa, Daniel Král, Martin Zych, Filip Dymák, Adam Rauš a Vladislav Juřica spolu s trenérem Jakubem Vencem, který mladé hokejisty trénoval už od přípravky. „Pracovali na výbornou, jsou velmi zodpovědní. Když budou trénovat a pracovat na sobě, tak o nich možná v budoucnu uslyšíme. Ale když na sobě nebudou pracovat, zůstanou jim na sportovní úspěchy v mládí jen vzpomínky,“ zhodnotil trenér kvality svých svěřenců.

O pohár Vladimíra Martince si zahrají zástupci Havlíčkobrodska. V předkole play off se utká havlíčkobrodská rezerva se Světlou.
Týmy z Brodska budou hrát o Pohár Vladimíra Martince

Pět z úspěšných mladých hokejistů jsou žáky základní školy Štáflova v Havlíčkově Brodě, pouze Josef Dáňa dojíždí na tréninky ze Štoků. V průměru jim je 14 let. Podle trenéra Vence je základní škola Štáflova hokejová škola, která sportu fandí. „Škola sport podporuje, žáky uvolňuje na tréninky,“ dodal Venc.

A mladí hokejisté trénují vskutku usilovnjaě, skoro pět dní v týdnu i víkendy tráví hokejem. Jak mladí sportovci prozradili, hokej jako sport si vybrali sami. „Já od malička do všeho mlátil, tak mi děda našel na půdě hokejku a dal mi ji do ruky,“ svěřil se s úsměvem jeden z nich, Josef Dáňa. Jen pro úplnost, hokej je sport náročný nejen fyzicky, ale i finančně. Podle trenéra Jakuba Vence záleží na tom, kolik rodiče do sportovního vyžití dítěte investují, zda chtějí to nejlepší, nebo jen průměr. Takže výstroj pro malého hokejistu vyjde na desítky tisíc, výstroj gólmana je ještě dražší.