Zároveň došlo k rozšíření kapacity pevných míst k sezení o 32, takže nyní se do sálu Ostrova vejde 342 lidí. „Sedačky jsme se rozhodli vyměnit, protože už byly staré a nevyhovující. Dost z návštěvníků si na ně stěžovalo. Myslíme si, že tento krok zvýší komfortnost sálu a zlepší divácké zážitky, " říká Tomáš Hermann, jednatel kina.

K prvním změnám formálního charakteru došlo již v loňském roce. To se totiž změnil vlastník a jediným majitelem se stalo město. „Jenže v tu chvíli tu byli dva kulturní domy Ostrov a to nám přišlo divné. Proto došlo k úpravě a od té doby se to tu jmenuje Městské divadlo a kino Ostrov. Ke změně došlo i z toho důvodu, že sem chodili lidé a ptali se na program, který byl psaný na druhý sál," dodává Hermann.

Pily jsou kvůli kůrovci doslova zahlcené dřevem.
Kůrovcová kalamita snižuje ceny dřeva a ničí i cesty

V plánu pro letošní sezonu jsou i lehké změny v programu divadla a kina. „Co se dramatické produkce týče, v letošní sezoně by měla být standardem dvě představení za měsíc. Samozřejmě, někdy to nevyjde, ale chtěli bychom to držet na takovéto úrovni. Promítat se bude od čtvrtka do neděle, protože ve středu klub Oko organizuje filmový klub a dvě produkce ve stejném termínu by se neslučovaly. A já sám bych velmi rád, aby se v našem programu v jarní části objevila nějaká hudební vystoupení," uzavírá Tomáš Hermann.

V dalších fázích postupné renovace celého prostředí se budou renovovat sociální zařízení, přesun čeká místo na kupování lístků směrem dolů, do přízemí, kvůli lepšímu přístupu. Zvažuje se též vybudování malého bufetu pro návštěvníky. „Už máme vypracované plány, které teprve čekají na schválení od rady města, takže to je teprve ve stádiu rozkvětu. Velmi by se mi líbilo, kdyby to celé bylo hotové do dvou let,“ říká Hermann.

Ilustrační foto
Vrchní soud potvrdil tresty za pokus o vraždu dítěte