Tradiční drakiádu pro místní děti ve čtvrtek uspořádali i v Mírovce u Havlíčkova Brodu. Nad Mírovkou se proháněli létající krtci, motýli i bájní draci. Dostat je do vzduchu bylo většinou oříškem pro rodiče, nebe plné draků pak potěšilo zejména nejmenší. Akce se neobešla bez dračích srážek a zamotaných provázků. Jeden drak se dokonce vydal po vlastní trase, bohužel už bez majitele. Všichni účastníci se na závěr mohli posilnit další podzimní klasikou, opečeným špekáčkem a děti si kromě hezkého zážitku v přírodě odnesly pěkné dárečky.

DRUHÉ MÍSTO. To zatím okupují fotbalisté Štoků (v modrém). Ovšem nemají zatím jisté, že na něm přezimují. Ještě je mohou přeskočit Habry, které svůj zápas se ždíreckým béčkem odehrají 4. listopadu.
Štoky si se sousedem poradily. Vyhrály 4:2

Pouštěním draků si lidé v českých zemích sychravý podzim zpestřují už od konce 19. století. Do té doby byla u nás tato kratochvíle zejména výsadou šlechty, protože papír byl drahý a tedy dostupný jen pro někoho. Tradice pouštění draků však začala již mnohem dříve, a to před třemi tisíci lety v Číně, kde lidé věřili, že je draci spojují s nebesy a bohy. Pouštění draků je podle odborníků lepší na jaře, kdy jsou stálejší větry. Podzim je ale v Čechách dán tradicí. Na podzim, když měli lidé sklizenou úrodu, měli také více času na zábavu.