To si myslí i Martin Musil z filmového klubu. „Ukazuje se, že město už není při provozu kabelovky a hlavně internetu schopné držet krok s dobou. Nejde to bez peněz. Myslím, že by město nemělo podnikat v oboru, kde mu nebudou stačit finance ani schopnosti,“ vysvětlil.

Signál přibyslavské kabelové televize a internet nevyužívá jen Přibyslav, ale většina obcí v okolí. „Jestli chce město někdy kabelovku prodat, doufám, že to ošetří tak, abychom s tím neměli problém,“ přeje si místostarosta Žižkova Pole Miroslav Prokeš. Podle starostky Dagmar Bačkovské Žižkovo Pole investovalo do rozvodů kabelové televize po vsi hodně peněz a nechce o ni přijít.

Opravy v ulici Vrchlického
Opravy ulic v Brodě: Havlíčkova připomíná tankodrom, ve Vrchlického se pracuje

Podle místostarosty Michaela Omese je ale přibyslavská televize něco jako rodinné stříbro a služba lidem. „Tak bychom se na to měli dívat. Poměřování, jak to dělají jinde, nemá pro Přibyslav smysl, každé město je jiné,“ poznamenal.

Zastupitel Václav Henzl zatím celou věc komentovat nechce, dokud na stole nebudou ležet konkrétní nabídky. Radní Václav Zábrana prodej označil za nesmysl, pro který by určitě nehlasoval.

Všechny spekulace kolem prodeje kabelové televize však záhy utnul Martin Kamarád. „Ano, o této možnosti se mluvilo v rámci porady při schvalování rozpočtu města především proto, že rozsah poskytovaných služeb se za ty roky významně rozrostl,“ řekl Deníku. Nicméně, tento krok zatím na radnici neprojednávali, starosta ale předpokládá, že k tomu v budoucnu dojde. „V tuto chvíli se zdá, že je kabelová televize tak velkým subjektem, že by o její prodej a provozování mohli specializované společnosti mít zájem, a tím i nabídnout vyšší kvalitu služeb,“ zdůraznil.