"Podpoří v něm až 15 týmů, které budou svoje akce realizovat do května do prosince 2019. Novinkou letošního ročníku jsou workshopy na míru pro podpořené týmy. Program je určen skupinám dětí a mladých lidí od 2. stupně ZŠ do 26 let, kteří se rozhodli věnovat své nápady, aktivitu, energii a čas přípravě akcí, jejichž výtěžky pak darují na dobrou věc," informovala za nadaci Hana Sedláková.

V posledním ročníku se podařilo týmům Dobro-druhů z 8 krajů uspořádat 40 benefičních akcí, na nichž vybrali včetně příspěvku Nadace Via 1 023 902 Kč. Za 5 let se stalo Dobro-druhy více než 1 000 dětí a mladých lidí, kterým se pro dobrou věc podařilo získat téměř 3 000 000 Kč. 85 % Dobro-druhů pokračuje v dobročinnosti dál.

Z projektů v okrese Havlíčkův Brod uspěl projekt Dáme Vaší tváři úsměv z Janštejna a Běhám pro Klárku z Malče. Dívky z výchovného ústavu v Janštejně ve svém volném čase pomáhají jak v domově důchodců, tak ve psím útulku v sousední vesnici. Žáci ZŠ a dobrovolní mladí hasiči spojili své síly a rozhodli se pomoci mladé dívce, která se již podruhé pouští do svého boje s leukémií. Dne 23. 5. se bude konat Běh pro Klárku, kde bude kromě závodění možné zakusit i lokální fairtrade produkty či si koupit vlastnoručně vyrobené sáčky na svačinu.