Dovolujeme si vás pozvat na další akci pořádanou divadlem Mimochodem. Výjimečně se bude konat již 15. listopadu, protože se jedná o celorepublikovou Noc divadel – festival divadla a všeho, co k němu patří.

V České republice se pod záštitou Divadelního ústavu Institutu umění koná již podruhé a do letošního ročníku se zapojilo na sto souborů a divadel z celé země. Cílem festivalu je přilákat do divadel i návštěvníky, kteří nejsou jeho častými hosty, a všem nabídnout netradiční a často velmi neformální a uvolněný program.

Divadlo Mimochodem se letos do akce zapojí poprvé. Pro příchozí bude od 14 hodin odpoledne otevřen divadelní sál s celým zázemím, které se nachází na hradě v Ledči nad Sázavou. Herci nabídnou prohlídku zákulisí, kostymérny, promítat se bude průřez celou tvorbou divadla, které příští rok oslaví 10. výročí svého založení.Od 19 hodin je připravena obnovená premiéra lehce filosofické komedie Celebrita. V roli vysloužilého profesora se představí brilantní Filip Ženíšek a na pódiu mu coby jeho posluhovačka bude sekundovat Tereza Dvořáková. Vstupné na představení je 60,- Kč a místenky je možné rezervovat na tel. čísle 775 646 629 nebo na našem e-mailu.Vrcholem nočního programu budou od 20.30 prohlídky ledečského hradu. Jeho interiéry nejsou běžně přístupné veřejnosti, takže doporučujeme využít této jedinečné příležitosti. V jednotlivých místnostech potkáte herce divadla Mimochodem, kteří pro tento večer nazkouší scénky z ledečských pověstí. Pověsti i noční hrad budou jistě atraktivní i pro děti, takže je neváhejte vzít s sebou. Vstupné na prohlídku hradu je dobrovolné.

Velikost skupiny je omezena maximálním počtem 30 osob, takže prohlídek bude během večera více. Budeme potěšeni, pokud s námi po skončení programu chvíli posedíte a popovídáte. Oficiální program končí ve 23 hodin, rezervace@mimochodem.com. ⋌Josef Nádvorník

Program
Noc divadel – sobota 15. listopadu 2014
Hrad Ledeč nad Sázavou
Od 14:00 otevřeno zákulisí sálu
Od 19:00 premiéra hry Celebrita
Od 20:30 prohlídky hradu s pověstmi, afterparty

Kateřina Malá