„Od července jsme zahájili provoz v první rezidenci v přízemí objektu,kde je celkem jedenáct lůžek, jsou zde krásně vybavené pokoje, volný přístup do rozkvetlé zahrady a velmi příjemné prostředí.Od září připravujeme otevření bufetu, zahájení provozu recepce a budeme také přijímat další klienty a nové pracovníky postupně do 2. a 3. podlaží,“ informovala ředitelka zařízení Hana Hlaváčková.

Jak upřesnila, v této části objektu jsou prostory určené klientům s Alzheimerovou chorobou a jinými typy demencí. „Protože bylo se zřizovatelem dohodnuto ukončení provozu v budově U Panských, bude poslední 4. podlaží objektu určeno pro klienty z této budovy,“ upřesnila ředitelka.

Stejně tak sem přejde veškerý personál z budovy U Panských. Stěhování proběhne pravděpodobně na přelomu října a listopadu letošního roku. Od června letošního roku také došlo k plánované změně v dodávkách stravy pro budovu Husova. „Začali jsme odebírat stravu z nemocniční kuchyně a musíme konstatovat, že jídlo je velmi chutné, strava pestrá a v dostatečném množství.Od listopadu budeme z nemocnice odebírat stravu i pro náš další provoz ve Břevnici,“ dodala ředitelka Hlaváčková.