Majitelé firmy Bagela CZ, jež historickou nemovitost od města koupili, už intenzivně pracují na rekonstrukci celé budovy. Plány na využití vily představil Petr Homolka.

Netajíte se tím, že bývalý dům mládeže plánujete předělat na stylovou kavárnu. Dokonce uvažujete o jazzovém klubu. V jakém časovém horizontu bude kavárna uvedena do provozu?
Podle postupu prací bych termín otevření plánoval na přelom října a listopadu. Tento hudebně kavárenský komplex se bude jmenovat jednoduše: Ve Vile.

To je však ještě daleko. Momentálně v areálu vily funguje stánek s občerstvením i dětský koutek. Co nabízíte jiného než například kavárny v centru města?
I když jde zatím jen o stánek s občerstvením, je pro nás kvalita na prvním místě. Návštěvníci u nás najdou nabídku kávy, která je malou pražírnou připravována přesně podle našeho zadání. Jde o směs čtyř druhů kávy Arabica, vyladěnou k plné a lahodné chuti. Dovolím si tvrdit, že naše káva osloví i ty největší gurmány. Jsme též hrdi na naši pravou italskou zmrzlinu, kde čokoládová obsahuje pravou čokoládu a ovocná zase čerstvé rozmixované ovoce a pravé vanilkové lusky. Příprava je velmi náročná a nákladná, ale výsledek rozhodně stojí zato. Nebo máte chuť třeba na chutné palačinky? Dejte si je u nás a vrátíte se do dětství. Ty naše opravdu chutnají jako od maminky. S džemem či tvarohem, čerstvě usmažené. Nepracujeme se žádnými mraženými polotovary. K servírování používáme sklo a porcelán nebo jednorázové nádobí ze dřeva a cukrové třtiny.

Kvalita si však vyžaduje i nadstandardní ceny. Jak je to u vás?
Myslím si, že naše ceny jsou velmi vstřícné. Každý si u nás vybere, a pokud ochutná něco z naší nabídky, určitě se bude vracet.

Stánek se zahrádkou jste otevřeli teprve nedávno. Jaké máte zatím ohlasy?
Lidé sem rádi chodí nejen na kávu a zmrzlinu. Těší nás, že se sem rádi vracejí. Ráno se kolemjdoucí zastaví na snídani, přes den zde rády posedí maminky s dětmi. Využívají hojně dětský koutek i velkou trampolínu. Chtěli bychom posilnit obědy, o prázdninách plánujeme rozšířit naše menu – prozatím si u nás strávníci mohou dát smažený sýr, hranolky, tousty nebo zmíněné palačinky. Už brzy však chystáme i nabídku krémových polévek. Večer zde najdou kvalitní zázemí všichni, kteří rádi posedí u zlatavého moku v příjemném prostředí zahrádky. Kromě točeného piva je u nás bude čekat i malé překvapení. Jaké, to zatím nebudeme prozrazovat.

Neopomíjíte ani víkendy. Pro Broďáky i návštěvníky z blízkého okolí grilujete.
Ano, grilování je čím dál populárnější. Pořádný kus masa, dobře ochuceného, a k tomu vychlazené pivo – co víc si přát? O víkendech je návštěvnost opravdu velká a jsme rádi, že jsme postavili zahrádku o 24 místech. Grilujeme zatím v pátek a v sobotu.

Co byste si vy osobně přál do budoucna?
Co nejvíc spokojených zákazníků, kteří se budou rádi vracet a pro které bude naše Vila představovat jistotu kvality.