Na chuťové buňky návštěvníků útočily bohaté vánoční tabule s nepřeberným množstvím sladkých i slaných lahůdek, cukrářských výrobků nebo vůně kávy. Před zraky diváků studenti předváděli také přípravu míchaných nápojů, zdobení perníčků nebo vykrajování ovoce. Studenti se ujali i role průvodců a všechny návštěvníky zasvěceně provedli po celé škole. Pokochat se mohli nejenom uměním gastronomie, ale třeba i ukázkami stolování.

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod se může pochlubit dlouhou tradicí. Nejstarší část školy vznikla již v roce 1909. Dnes škola patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školám v Kraji Vysočina. Poskytuje vzdělávání v maturitních, učebních i nástavbových oborech zaměřených na ekonomiku, gastronomii a služby. Pravidelně se tu také konají prestižní kuchařské soutěže. Na jaře Kuchař Vysočiny Junior a na podzim v rámci Bramborářských dnů i soutěž O bramborovou pochoutku Vysočiny.