Proti Kolínu na svém ledě nastoupili v plné sestavě a od začátku se tlačili za vítězstvím. Navzdory tomu se ale jako první radovali hosté, když je do vedení poslal David Šafránek. Dlouho si ho ale neužili, Miroslav Třetina brzy vyrovnal. Další průběh utkání už byl v režii domácích. Dvakrát se trefil Lukáš Endál a jeden zásah přidal Tomáš Chlubna. Broďáci tak Kozlům oplatili minulou porážku a dali zapomenout na výsledek posledního zápasu.

H. BROD – KOLÍN 4:1

Bruslaři se od začátku chtěli tlačit dopředu, ovšem kvůli jejich faulům měli zpočátku navrch hosté. Dominik Zumr našel na pravé straně volného Davida Šafránka, jenž z mírného úhlu dostal kotouč za záda Lukáše Dusíka. Kolínu vedení ale příliš dlouho nevydrželo. Domácím se naskytla výhoda dvojnásobné početní výhody, se kterou si už věděli rady. Střelu Jevgenije Kondratěva do sítě dorazil Miroslav Třetina a bylo vyrovnáno. Do druhé části vlétli Bruslaři velice aktivně.

Hned v prvních dvou minutách se ocitli v dobrých příležitostech. Miroslav Třetina ale nasměřoval kotouč pouze do boku hostujícího gólmana a Miroslav Duben zblízka minul bránu. Po tvrdé ráně Lukáše Skokana se Kozlové dostali k dorážkám, leč nepřesným. A tak se rozsvítilo červené světlo na druhé straně hřiště. Miroslav Třetina zpoza brány zkušeně našel najíždějícího Lukáše Endála, jenž přesný pas poslal nekompromisně pod horní tyč. V úvodu třetí periody Dominik Zumr z dorážky rozvlnil síť, ale pouze z boční strany. Havlíčkobrodští mladíci si na druhé straně počínali o mnoho úspěšněji. David Vala od modré čáry hledal v mezikruží se nacházejícího Tomáše Chlubnu, který šikovnou tečí zblízka rozjásal necelé dvě stovky diváků. Hosté se také dokázali dostat do šancí, ale kvůli nepřesnému zakončení jim gól unikal. Na druhé straně to bylo o něčem jiném. Miroslav Třetina adresoval puk Lukáši Endálovi, jenž potvrdil roli střelce a svým pokusem zápěstím napsal tečku za tímto přípravným utkáním.

„Neměli jsme dobrý vstup do zápasu. Špatně jsme vyřešili situaci dva na dva a dostali jsme gól. Již čtvrtý od Šafránka za dva zápasy. Pak bylo důležité, že jsme při hře pět na tři vyrovnali a od druhé třetiny zlepšili pohyb a spolupráci všech pěti hráčů. A to hlavně v útočném pásmu a při přechodu střední třetiny. Neproměnili jsme spoustu šancí. Uklidnili jsme se ve třetí třetině, kdy jsme dali na 3:1. Pak už jsme to v pohodě dohráli. Pořád je ale před námi spousta práce, ale na to, že jsme nový tým a před měsícem jsme ještě ani nebyli na ledě, tak hráči do toho systému zapadli a neustále se zlepšují. Ještě máme asi osmnáct dní do soutěže a věřím, že to vylepšíme ještě víc. Kluci pracují výborně. Jsme rádi za jejich přístup a za morálku v kabině. Opět se budu opakovat, ale znovu bylo super, že přišli diváci a fandili. Ti kluci když slyší, jak je vyvolávají, tak je to potěší. Hokej do Kotliny patří a lidi taky, proto jsem rád, že je zde hokej alespoň ve druhé lize, že to má tendenci se zlepšovat, a že ten klub žije," řekl brodský trenér Aleš Totter.

Branky a nahrávky: 11. Třetina (Kondratěv, Duben), 30. Endál (Třetina, Přidal), 45. Chlubna (Vala), 54. Endál (Třetina, Duben) – 8. Šafránek (Zumr, Morkes). Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Jan Blaha. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 170. Třetiny: 1:1, 1:0, 2:0. H. Brod: Dusík (Zvolánek) – Duben, Vala, Kořínek, Mendl, Ligonovskij, Kolda – Přidal, Třetina „C", Endál – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Kondratěv, Vlasov, Ludvík – Havel, Cejpek, Hlídek. Kolín: Moravec (Hermann) – Pácal, Hanzl, Skokan, Březina, Barták, Voženílek, Ježek, Semirád, Malý, Zumr, Šafránek, Morkes, Jiří Kadlec ml., Jiří Kadlec st., Němec, Hlavatý, A. Jelínek.

(mso)