Třetí etapa oprav se týká 211 metrů dlouhého úseku komunikace od křižovatky Humpolecká – Na Bojišti po křižovatku Humpolecká – Na Písku. Doprava ve směru od Humpolce je vedena jednosměrně po volné části komunikace. V opačném směru z Brodu na Humpolec jsou řidiči odkazováni jednosměrně na komunikace Na Písku, Sázavská a Na Bojišti. Do ulice Na Písku je také přesunuta zastávka veřejné autobusové dopravy.

„Ve směru od Humpolce nebude doprava omezována a trasu projedou vozidla všech hmotnostních kategorií,“ informovala mluvčí Města Havlíčkův Brod Alena Doležalová. Ve směru z Brodu na Humpolec musí vozidla do 3,5 tuny zvolit objízdnou trasu po ulicích Na Písku, Sázavská a Na Bojišti. „Ulice jsou zjednosměrněny a je v nich zakázáno zastavení vozidel,“ doplnila Alena Doležalová.

Na světelský zámek v létě zavítal filmový štáb Toulavé kamery. Po zámku ho provedla majitelka Helena Degerme.
Toulavá kamera se zatoulala na světelský zámek

Vozidla s hmotností do 12 tun musí z Brodu na Humpolec volit objízdnou trasu od křižovatky Masarykova – Humpolecká směr Jihlava, Svatý Kříž, Lípa a Šmolovy na silnici I/34. Vozidla s hmotností nad 12 tun jsou odkazována na objížďku od křižovatky Masarykova – Humpolecká směr Jihlava, dálnice D1 EXIT 112 Jihlava, EXIT 90 Humpolec a přes Humpolec směr zpět na Havlíčkův Brod.

Autobusové dopravy se opravy vesměs nedotknou. Autobusy linkové dopravy i Městské hromadné dopravy budou uzavřeným úsekem projíždět po celou dobu uzavírky. Až na výjimku se nezmění ani obsluha autobusových zastávek. Pouze zastávka Humpolecká se přesunula na komunikaci Na Písku.