„Na Vysočině se rozběhl další ročník projektu Abeceda peněz. Interaktivní výuka, v níž se děti učí hospodařit s penězi, je určena pro první stupně základních škol. Děti v ní pod vedením odborníků zkouší rozběhnout a vést vlastní podnikání a přitom se nenásilnou a velmi hravou formou seznamují se světem financí. Pro mnohé školáky je to vůbec první příležitost seznámit se s pojmy jako účet nebo půjčka či pochopit důležitost plánování příjmů a výdajů,“ přiblížila mluvčí projektu Marta Vokurková.

Celkem se na Vysočině v prvním pololetí tohoto školního roku zapojilo 6 tříd. „V uplynulých týdnech budovaly své vlastní firmy, vylaďovaly sortiment, plánovaly nákup materiálu i výrobu zboží. Nyní jsou děti napnuté, zda uspějí i v praxi. Každá ze tříd se totiž představí veřejnosti na vlastním prodejním jarmarku, kde se pokusí vydělat své první peníze,“ prozradila Vokurková.

Prodávat na jarmarku, který se koná v budově České spořitelny v Chotěboři, si vyzkoušeli žáci 5.B už v pondělí 26. listopadu. 5.A pak dostane svou příležitost ve středu 28. listopadu, a to od 14 do 17 hodin. Kromě toho, že lidé svým nákupem podpoří tyto dvě třídy, navíc přispějí na dobrou věc. Výtěžek z akce totiž poputuje na charitativní účely.

Mikuláš. Ilustrační foto
V Jeřišně přivítají Mikuláše a rozsvítí i vánoční strom