Odpoledne zahájil přátelský zápas ve fotbale mezi mladými hráči a „starou gardou". Stará garda dokázala, že jde jen o symbolický název, protože nad mladšími spoluhráči vyhrála. Následovalo focení obou družstev, společné focení všech místních přítomných členů TJ Sokol a též nejstarších členů, kteří se také na oslavy přišli podívat.

Před zahájením volné zábavy přednesl starosta TJ Sokol Dušan Svoboda malé shrnutí historie oddílu, úspěchů z posledních let a též poděkoval všem divákům, kteří chodí místní družstva podpořit fanděním při zápasech. Povedlo se též zrealizovat několik projektů s využitím dotací a grantů na vylepšení celkového zázemí nejen pro sportovce, protože místní hřiště využívají ke kulturním a společenským akcím též ostatní spolky a obecní úřad v Rozsochatci.

Velkou proměnou tak prošly například v roce 2010 fotbalové kabiny s využitím dotace z Královské stezky ve výši 294 tisíc korun a vybudováno bylo rovněž zastřešení nad místy pro diváky s finanční pomocí obecního úřadu a Sboru dobrovolných hasičů v Rozsochatci ve výši 73 tisíc korun. Dále v roce 2013 využili sportovci grantu vypsaného Státním zemědělským interferenčním fondem, opět v rámci Královské stezky, ve výši 220 tisíc korun na vybudování zavlažování hřiště. A v neposlední řadě se v loňském roce se podařilo předělat zázemí areálu v prostorách kabin, kdy byl postaven nový stánek na občerstvení spolu s ohništi vhodnými ke grilování. Jeho využití mohli hosté vyzkoušet již při několika letošních akcích i v rámci oslav 65. let od založení TJ Sokol.

Z mnohého, co se podařilo pro oddíl uskutečnit, je to jen několik příkladů a starosta TJ Sokol též podkoval všem členům, kteří se na proměnách podíleli a věnovali jim svou práci a volný čas.

Každý z členů rozsochateckého Sokola obdržel pamětní list s několika fotografiemi z uplynulé historie. Po té již následovala volná zábava.

Lenka Hyršová