„Druhá sobota v listopadu bude patřit Národní potravinové sbírce - 11.listopad 2017 mezi 8. a 20. hodinou, to je čas, kdy budou moci lidé po celé zemi zakoupit ve více jak 600 prodejnách trvanlivé potraviny a drogerii a darovat je prostřednictvím neziskových organizací lidem, které jsou ve složité životní situaci - lidé bez domova, senioři, matky s dětmi, handicapovaní lidé a podobně," informoval mluvčí Potravinové banky Vysočina Václav Beránek.

Potravinová sbírka by se nedala uskutečnit jak bez dárců, tak bez dobrovolníků, kteří v jednotlivých obchodech koordinují sběr trvanlivých potravin od nakupujících, kteří se rozhodnou pomoci. „V neposlední řadě také poskytují informace o sbírce potravin, rozdávají informační letáčky a odpovídají na případné dotazy," zdůraznil Beránek. Potravinová banka Vysočina hledá dobrovolníky do obchodních řetězců: Billa – Ledeč nad Sázavou; Penny – Světlá nad Sázavou; Kaufland a Billa – Havlíčkův Brod.

„Naléhavě prosíme všechny, kteří jsou z okolí těchto měst, nebo v nich bydlí, mají chuť a zájem se stát dobrovolníky, aby se nám ozvali na e-mail potravinovabankavysocina@seznam.cz , nebo na telefon: +420 730 177 731“, apeluje za Potravinovou banku Eva Šilhanová.

V rámci 5. ročníku Národní potravinové sbírky bude mít Potravinová banka Vysočina pod záštitou 32 obchodů v 19 městech převážně na Vysočině a ve Středočeském kraji. Darované potraviny zůstanou na pobočce Potravinové banky v Ledči nad Sázavou, nebo přímo v některé neziskové organizaci v kraji Vysočina-pomůžete někomu přímo ve svém okolí. V roce 2016 měla Potravinová banka Vysočina pod záštitou 22 obchodů a vybrala potraviny v celkovém množství 12 620 kilogramů. Záštitu nad touto akcí převzaly: Byznys pro společnost, Armáda spásy, Naděje, Charita České republiky a Česká federace potravinových bank.

Ilustrační foto.
Obec přátelská seniorům má vítěze, Lípu a Věžnici