„Studenti tercie z Gymnázia Chotěboř a žáci 8. třídy ze ZŠ Smetanova Chotěboř dosáhli na krajském kole vědomostní soutěže Právo pro každý den, která se konala dne 28. 5. 2019 v Chrudimi, vynikajícího úspěchu. Obě družstva totiž zvítězila a tak tedy Chotěboř opanovala chrudimský velký sál Regionálního muzea. Družstvo Gymnázia Chotěboř ve složení Zuzana Jarolímová, Tomáš Málek, Filip Venc a Michaela Žaloudková a tým ze ZŠ Smetanova Chotěboř ve složení Michal Tunheber, Jakub Dvořák, Daniel Čermák a Adéla Pertlová postoupila totiž do tohoto krajského kola z oblastního kola, které se konalo 16. 5. 2019 v Chotěboři,“ informoval za pořadatele oblastní soutěže ředitel městské policie Chotěboř Jiří Novotný.

Podle pořadatelů krajské soutěže se lze úspěšně domnívat, že projekt Právo pro každý den, který již 8. rokem organizuje v Chotěboři manažer prevence kriminality Jiří Novotný, přinesl své ovoce.

Otevření nových učeben na ZŠ Nová Ves u Chotěboře.
Ze staré půdy se v Nové Vsi staly moderní odborné učebny

Svědčí o tom i ohlasy odborné poroty, která se pochvalně vyjadřovala ke koncepci prevence kriminality v Chotěboři a že dvojí úspěch chotěbořských škol je dobrým ukazatelem tohoto snažení. Radost ze svých svěřenců, kromě Novotného, měly samozřejmě i pedagogové Michaela Frühbauerová a Dagmar Fialová, které obě byly přítomné v Chrudimi. Soutěž Právo pro každý den se podle Novotného v Chotěboři koná díky velké podpoře Kraje Vysočina a města Chotěboř.