Pod záštitou Městské policie Chotěboř, která soutěžní klání organizovala, si své síly změřili žáci i studenti například z Malče, Vilémova nebo místního gymnázia.

Nejlepší znalosti z práva 
a zákonů prokázali nakonec žáci ze ZŠ Buttulova, kteří 31. května zabojují o medailové pozice na krajské soutěži v Hlinsku. Na druhém místě skončilo Gymnázium Chotěboř a třetí příčku vybojovala dvě družstva ze ZŠ Krucemburk se shodným počtem bodů.

„Před soutěží jsme dostali podklady a poctivě jsme se připravovali. Nejvíce nám dala zabrat otázka o krádeži, tu jsme nevěděli," zrekapituloval za šampiony Břetislav Tichý.

I přesto, že finále se uskuteční až koncem května, odpočívat nehodlají.

„Budeme se intenzivně připravovat společně s panem Jiřím Novotným (ředitel Městské policie Chotěboř, pozn. aut.) a naším učitelem Martinem Kovačkou. Myslím si, že jsme dobrý tým, jako parta jsme si sedli, doufám, že se nám podaří zabodovat," dodal Břetislav Tichý.

Ředitel městské policie je s účastí spokojený.

„I přesto, že letos bylo méně týmů než vloni, tak vědomostmi loňský rok předčily," poznamenal po skončení soutěže. Zajímavostí je, že podobná soutěž v Kraji Vysočina není, proto chotěbořské týmy jezdí do Pardubického kraje. „Ze začátku jsme byli pouze čestnými hosty, dneska už regulérně bojujeme o vítězství. Věřím, že s týmem ze základní školy Buttulova budeme úspěšně reprezentovat," doplnil Novotný.

Erika Nováková