Návštěvníci tak měli jedinečnou možnost zakoupit si nejen oblečení a boty pro děti i dospělé, ale také hračky, dětské lyže či domácí med.
Například Daria Čapková z Havlíčkova Brodu využila této příležitosti k prodeji oblečení po dětech i oblečení, které jí samotné už nepadne.

Pěkná akce

„Je to pěkná akce. Myslím, že oblečení, které my už ve svých rodinách nevyužijeme, se ještě někomu může hodit. Navíc tu zájemci nakoupí za příznivé ceny," zhodnotila Dopolední bazárek Zvonečku Daria Čapková. Také prozradila, že ona sama nejen prodává, ale také nakupuje. „Vybrala jsem si pěkné kalhoty a moje maminka, kterou jsem pozvala, si zase odnese dva krásné šátky," usmála se.

Když se člověk rozhlédl kolem sebe, nemohl si nevšimnout, že co stánek, to jiná nabídka.

K dostání bylo zejména dívčí, chlapecké i „dospělácké" oblečení různých velikostí, barev i střihů. Vzhledem k přicházející zimě ovšem převažovaly kousky určené právě do chladnějšího počasí.

S nápadem uspořádat podobný bazárek přišly maminky, které jsou ve Zvonečku již známými tvářemi.

„Prodávat ale mohl kdokoliv, stačilo si předem zamluvit místo a zaplatit za něj padesát korun. Ovšem výtěžek, který maminky za prodané věci získaly, si odnesly s sebou domů," vysvětlila koordinátorka Mateřského centra Zvoneček Jana Houlíková.

Aneta Slavíková