„Na stavbu se městu podařilo získat dotace například od společnosti ČEZ i z Kraje Vysočina," sdělil starosta Martin Kamarád.

Hřiště bude stát zhruba 3,2 milionů korun, otevřeno by mělo být do začátku letních prázdnin. Výuka začne od září. Hrací plocha pro děti zůstane na místě zachována, ale přibude plocha zbrusu nová, která bude věnovaná dopravní výuce. Celý areál bude oplocený.

Zároveň starosta Martin Kamarád připomněl, jak velký zájem je v Přibyslavi o stavební parcely. Výstavbu ve městě podle Kamaráda podporuje i zdejší strojírenská firma ACO, která v budoucnu plánuje rozšíření, tím se zvýší i počet zaměstnanců. Město Přibyslav se chystá v letošním roce dokončit infrastrukturu k parcelám v lokalitě Pod bramborárnou. Konkrétně se jedná o finální podobu povrchů, kterou radnice pracovně označila Bramborárna II. Na akci bylo uspořádáno výběrové řízení, které vyhrála firma Strabag. Město na tuto akci počítá s částkou zhruba 2,9 milionů korun. Čtyři parcely by měly být k dispozici v obci Dolní Jablonná a obci Dobrá. Další parcely by v Přibyslavi měly „vyrůst" v lokalitě směrem na Hesov. Stavebníci mají zájem rovněž o parcely pod Osivou, kde by mělo být k dispozici až 16 pozemků.