„ACO Přibyslavský běh je zajímavý především trasou, která vede po přibyslavské cyklostezce údolím Sázavy. Terén je náročný, ale o to hezčí je pocit v cíli,“ prozradila za hlavního pořadatele - společnost ACO - Zuzana Siwková. Hlavní závod jednotlivců měřil přes 21 kilometrů.

Výkony běžců v cíli měřily náramky s čipem, zúčastnilo se ho přes 80 mužů a devět žen. Dalším disciplínou byly štafety a závody dětí. Například Petr Jaitner přijel do Přibyslavi až z Hodonína. „Na hlavní závod si netroufám, je moc horko, tak jsem si vybral štafetu, byl jsem tady už loni a bylo to super,“ prozradil závodník.

Novoměstský horolezec Radek Jaroš nedá na kolo dopustit. Právě na něm absolvoval velkou část jedné ze svých expedic.
Vysočina? To je cyklistický ráj, tvrdí horolezec Radek Jaroš

Součástí nabitého programu bylo slavnostní odhalení sochy havlíčkobrodského sochaře Radomíra Dvořáka Jedná se o žulový monoblok ve tvaru lipového listu, který vznikl jako negativ sousoší odhaleného v roce 2015 v Jihlavě. Socha stojí v areálu přibyslavské školy. „Sochu jsem nazval Res publica-tabula rasa. Název odkazuje k latinskému slovu republika a tabula rasa znamená nepopsaný list, termín, který se používá v pedagogice pro výchovu dítěte, což je až symbolické, protože socha stojí v areálu školy,“ vysvětlil Dvořák.

Akci v Přibyslavi uspořádali u příležitosti stoletého výročí První republiky a 25 let od založení společnosti ACO. 

Ilustrační foto.
V Brodě vznikne hřiště pro mistrovství světa v softballu i pro veřejnost