Celkem sedm zajímavých setkání si pro letošní rok připravili členové chotěbořského Klubu Nezávislých občanů – Badatelů (KNOB). Uskuteční se opět v areálu chotěbořského Geofondu.

„Bude se jednat celkem o sedm setkání. Zahájení této série připadá na tento měsíc, tedy březen a postupně se jich uskuteční výše zmíněných sedm,“ potvrdil za vedení spolku KNOB Milan Knob z Chotěboře.

Jako první je na řadě Festival – Esoterická všehochuť 2012. Účastníci si budou moci vyslechnout zajímavosti z oblasti esoteriky a nejen jí. „Na tomto setkání vystoupí jako zvláštní host malířka esoterických a léčivých obrazů, Magda Preising z Německa. Zbývá jen dodat datum konání tohoto prvního setkání, a to  16. – 18. března,“ upřesnil Knob.
Druhým setkáním bude na konci dubna Čarodějnický festival, který se uskuteční ve dnech 27. – 29. dubna a bude spojen s tradičním pálením čarodějnic.

„Přesto si i na tomto festivalu účastníci přijdou na své a vyslechnou si další přednášky, které se budou týkat tématu kouzel a čarodějnictví,“ doplnil Knob. Velkým hitem letošního roku bude bezesporu Velký šamanský festival, který na Geofondu proběhne ve dnech 24. – 27. května.

Specialitou pravý indiánský šaman

„Na tomto festivalu se budou moci lidé setkat s pravými indiánskými šamany z Kanady, se šamankou z USA a dalšími zajímavými lidmi, kteří se šamanstvím zabývají, a to nejen u nás, ale i za hranicemi naší vlasti. Speciálním hostem bude pražská hudebně taneční skupina Sueneé, která předvede svůj zhruba dvouhodinový program spontánního a šamanského bubnování, do kterého budou posléze zapojeni i účastníci a v sobotu večer bude pak následovat velké šamanské bubnování, které vyvrcholí takzvaným Firewalkingem nebo-li chozením po žhavém uhlí. Máme se tedy v květnu na co těšit,“ popsal Knob průběh dalšího zajímavého setkání.

Čtvrtým setkáním bude Festival Ve hvězdách 15. – 17. června. „Náš klub již druhým rokem spolupracuje s vydavatelstvím krásného esoterického časopisu Ve hvězdách a bude se opět podílet na dalším Festivalu Ve hvězdách. Toto setkání bude v pátek zahajovat jasnovidná šamanka z Mongolska Gana, ale i v dalších víkendových dnech se budou moci účastníci setkat se škálou zajímavých osobností, které jsou známé ze stránek tohoto časopisu, jako jsou Květa Fialová, Jiří Krytinář, Tomáš Valík anebo Antonín Baudyš,“ doplnil Knob.

Pátým setkáním bude tradiční setkání se záhadami a tajemnem, které se uskuteční ve dnech 21. – 23. září. Velkým tahákem bude účast jednoho z našich předních novinářů, spisovatelů a cestovatelů. Standou Motlem, ale i dalších zajímavých osobností naší záhadologické scény.

Na závěr mayský kalendář

Jako šesté v pořadí bude setkání Festival Esoterická Chotěboř 2012, kde budou vystupovat známé osobnosti ze setkání minulých, ale i další. Toto setkání je naplánováno na 9. – 11. listopadu.

„A na závěr roku je naplánováno setkání ještě jedno,  a to těsně před Vánoci, kdy se tu sejdeme, abychom si popovídali o tajemném mayském kalendáři, který končí na konci roku 2012. Termín tohoto setkání je stanoven na 21. – 23. prosince a nese název Festival pro otrlé – Konec mayského kalendáře,“ pozval Milan Knob příznivce tajemna na závěr roku 2012, ze kterého bychom, podle mayského kalendáře, údajně neměli vyváznout se zdravou kůží.