Při této příležitosti se na cyklostezce sešli zástupci města, Technických a bytových služeb Světlá nad Sázavou se zástupci zhotovitele, prošli celou trasu o délce 1,7 km, která lemuje řeku Sázavu a navazuje dál na účelovou komunikaci směrem k lanovému mostu, aby překontrolovali, zda bylo vše zhotoveno dle projektu, a také kvalitu díla.

Na celé trase je několik odpočinkových míst s lavičkami, dvě z nich jsou zastřešená a nechybí ani odpadkové koše. V době předání komunikace do užívání scházela pouze středová přerušovaná bílá čára, ale na odstranění tohoto nedodělku právě pracovali pracovníci firmy vodorovného dopravního značení. Jinak zástupci města neshledali žádné závady.

Podle místostarostky Lenky Arnotové se počítá s tím, že v zimních měsících budou cyklostezku moci využívat i lyžaři. „Za zmínku určitě stojí fakt, že náklady na vybudování tohoto díla měly být dle projektu ve výši 13,5 milionů korun, ale městu se podařilo „vysoutěžit" částku mnohem příznivější, ta konečná je o šest milionů korun nižší," řekla Arnotová. Pro financování cyklostezky využilo město dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. 

Jiří Víšek